Христомир Маринов, БСП: Хората очакват да се състави правителство след предстоящите избори

Христомир Маринов е роден през 1987г. в гр. Тетевен. Женен е с две деца. Завършил е „Гражданска и корпоративна сигурност“ в НБУ и е магистър по „Сигурност и отбрана“ също от НБУ. Работи в сферата на проектирането. Владее английски език.

– Трета кампания за парламентарни избори за една година, а на вратата „чукат“ нови цени на газа, бензина, тока, парното, водата, хляба. Какво очакват българите от своите политици и ще намерят ли този път решения за проблемите?

На първо място мисля, че българите очакват след предстоящите избори да се състави правителство, защото предстои тежка зима и трябва да се вземат решителни държавнически мерки, които да подпомогнат хората през кризисната зима, която „чука“ на вратата. БСП предлага такива мерки, които ще облекчат най-уязвимите хора в страната. Част от тях са: намаляване на ДДС от 20% на 9% на основните храни и лекарства, както и намаляване на ДДС на ток и парно. Също така се предвижда да има енергийни помощи за социално слабите. За някои от тези мерки обаче трябва да се направят законови промени. За това е много важно някои от партиите да преглътнат политическото си его и да съставят едно работещо правителство, което да вземе разумните решения за справяне в кризата.

– Как и с какво ще убедите ловчанлии да изберат БСП и решенията, които левицата предлага? Кои са основните принципи, от които социалистическата партия няма да отстъпи в следващия парламент?

БСП е последователна партия и ние няма да избягаме от нашите принципи. Ние обещаваме да намалим социалните неравенства. Също така няма да отстъпим от тезата ни, че болниците не трябва да бъдат търговски дружества. Това решение пряко ще касае хората от областта, тъй като тук здравната система е в доста тежко състояние. Няма да отстъпим и от преизчисляването на пенсиите, защото не е нормално в 21 век в страна от ЕС да има толкова много пенсионери, които живеят под прага на бедността. И най-важното нещо за мен е борбата с демографската криза, за която БСП има конкретни предложения, които ще намалят темпа на стопяване на нацията ни.

 Кои са местните проекти и инициативи, които ще подкрепите в следващото Народно събрание?

Проблемите на област Ловеч не са малко. Основния проблем на региона е липсата на високо платени работни места, които водят до обезлюдяване на всички населени места. Тук БСП отново има предложение за решение на проблема и това е законът за „Северозапада“. Мисля , че областта има потенциала да стане един индустриален център в централна северна България , но това без помощта на държавата трудно би станало, защото общините нямат ресурса да го направят. Местните инициативите, които ще подкрепя в следващото народно събрание са забраната за износ на дървесина от страната, изготвянето на нормативни промени, които да привлекат медицински кадри в района, осъществяването на воден цикъл в община Тетевен, създаването на индустриален парк в областта, и законно довършване на магистрала „Хемус“. Ако успеем да постигнем тези цели, значи ще сме си свършили добре работата.

– Кои са вашите лични каузи, които ще отстоявате на национално ниво?

На първо място ще отстоявам борбата с демографската криза да стане национален приоритет, защото ние сме най-бързо изчезващата нация в света. След това трябва да се вземат много сериозни мерки в здравеопазването и образованието, защото последните 10 години се правеха какви ли не реформи в тези сектори, но нито една от тях не доведе до подобряването им. И не на последно място, моята лична кауза е да има възмездие за пагубното управление на ГЕРБ и кралите с години българския народ политици.

– Съчетаването на две предизборни кампании прави моментът решаващ за бъдещето на държавата. Кой път избра БСП, заставайки зад кандидатурата на президентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова?БСП избра пътя на човечността и на грижата за хората, защото ние виждаме в лицето на Румен Радев и Илияна Йотова, хора борещи се за справедливост и милеещи за страната. Хора неподвластни на чужди интереси, а отстояващи интереса на български народ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *