Атанас Зафиров: БСП показа алтернатива на модела „разделяй и владей“ на ГЕРБ – обединение в името на общи цели

„В голямата лява коалиция вече сме 16 партии и движения от ляво-център. Предстои подписването на споразумения за подкрепа с още 4 и ще се явим на изборите като формация, обединила около себе си 20 политически партии и движения от лявото политическо пространство и от центъра. БСП с този си ход задава един модел за единение на нацията и показва, че в трудни времена – в които разделението на нацията е факт и теглим тежки последствия от политиката на ГЕРБ „разделяй и владей“ – може да съществува и друг модел на управление, а именно обединение в името на общи цели и идеи.“ Това заяви водачът на листата на „БСП за България“ за Сливен Атанас Зафиров в „Делници“ по Евроком.


Той обърна внимание, че в последните дни т.нар. партии на протеста правят заявки, че биха биха приели подкрепа от ДПС.


„Дали пък сегашният модел на управление на ГЕРБ с негласната, но видима подкрепа на ДПС, няма да се прероди в още от същото, но с нови играчи?“, попита Зафиров. Що се отнася до БСП, Зафиров припомни, че левицата не веднъж е казвала, че не търси взаимодействие с ГЕРБ и ДПС.
Социалистът коментира и ситуацията с предстоящите избори, като отчете високите нива на купуване и продаване на гласове на предишни избори.


„За съжаление, Сливен, също се характеризира с особено високи нива на купен и корпоративен вот. Но това се явления, които могат да бъдат пресечени, при наличието на сериозна политическа воля и решителност от страна на полицейските ръководства. До момента такава воля нямаше. Нещо повече, слагаше се чадър върху тези действия, за да бъдат насочени определени контролирани гласове към управляващата партия“, отбеляза Атанас Зафиров и добави: „Затова стартирахме публичен регистър на куповачи на гласове с колеги, водачи на листи на „БСП за България“. Само за няколко дни бяхме заляти със сигнали от хора, които дават конкретни имена и конкретни секции. Всички сигнали ще бъдат дадени на компетентните органи. Това сме го правили и преди, но всичко беше замитано под килима. Сигналите, които сега дава служебния кабинет в това отношение обаче са сериозни и вярвам, че този път ще е различно.“


„Гласувайте смело и без страх. Бъдете сигурни, че ГЕРБ си отива и никога повече няма да сме свидетели на това, което се случваше през последните 10 години. Най-голям гарант за това безспорно е „БСП за България“ с номер 4″, призова българските граждани Атанас Зафиров в заключение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *